نظارت: اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان گیلان
مکان: شهرستان رشت، استان گیلان
کارفرما: بنیاد مسکن انقلاب اسلامی
طراحی مرمت: مهندسان مشاور عمارت خورشید
اجرای عملیات مرمت: شرکت مهندسی صاحب آباد پرتو
نظارت: اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان گیلان
مدیر پروژه: سید وحید افصحی
سرپرست کارگاه: کریم چاوشنژاد، محمد دهقان
مرمت تزئینات: داوود اسدالهوش عالی، مهدی مداحی گیوی
تاسیسات الکترونیکی: حامد پرهام، امین کریمی نیا
تاسیسات مکانیکی: نیما طالبی
کنترل پروژه: محمد شیشهچیها، مهسا لاجوردی
مسجد اردبیلیها، از جمله مساجد تاریخی شهر رشت است. در کتاب «از آستارا تا استرآباد و کتاب « ولایت دارالمرز ایران» از این مسجد به عنوان مسجد آقاسیدابراهیم یاد شده است. موقعیت بنا در نقشه تاریخی رشت (۱۲۸۷ه. ق/ ۱۲۴۹ه. ش) که در دوره ناصری تهیه شده است، مشخص است. شواهد یافت شده در اقدامات مرمتی از جمله کتاب قرآن دست نویسی که تاریخ وقف آن توسط یک تاجر اردبیلی به حدود ۱۵۰ سال پیش (شهر رمضان ۱۲۹۴) بر میگردد، قدمت بنا را به اواسط دوره قاجار نسبت میدهد.
بنای مسجد، مشتمل بر ساختاری مستطیل شکل است که به شیوه شبستان ستوندار (دو ستون در محور میانی) در یک اشکوب ساخته شده است. ورودی اصلی بنا از طریق حیاطی خدماتی (از طریق کوچه صدر) به شبستان راه دارد. این حیاط، شامل آبریزگاهها و وضوخانه است. ورودی دیگر، در کوچه تولیه قرار دارد و با هشتی کوچکی به شبستان متصل میشود. استقرار بنا در کنار بقعه سیدابراهیم در محدوده بازار تاریخی شهر و مجاورت آن با محله ساغریسازان از یک سو و وضعیت نامناسب سازه، فرسودگی شدید بدنههای آجری و تخریب عناصر چوبی آن -که ناپایداری بنا و بهرهبرداران آن را در برابر عوامل تهدید کننده افزایش داده بود- سبب جلب توجه مدیریت شهری و نهادهای موثر به موضوع حفاظت و مرمت این مسجد گردید. با تهیه طرح مرمت و ساماندهی بنا، اقدامات اجرایی توسط تیم فنی شرکت صاحب آباد پرتو در خرداد سال ۱۳۹۹ آغاز شد.
با اجرای عملیات استحکام بخشی سازهای بنا، حذف نیم طبقه الحاقی، مرمت تزئینات وابسته به معماری و متعلقات چوبی، مرمت جدارههای بیرونی، احیای کاشی کاری و مرمت کف و سقف شبستان، با نظارت متخصص امر و استادکاران ماهر انجام پذیرفت و در خرداد ماه سال ۱۴۰۰ به پایان رسید.
تمامی حقوق نزد شرکت صاحب آباد پرتو محفوظ است